Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmatävling i go-cart under dagarna två

Då ett välbekant virus satte upp riktlinjerna för vårens och sommarens träningar och tävlande så var det med pirr i magen som Varggropens Kart Racing Club, VKRC, inledde tävlingssäsongen i Norrlandscupens kartingserie.

Det blev en rivstart med dubbeltävling den 27-28 juni på hemmabanan i Varggropen dit ett 80-tal kartingförare med mekaniker anmälde sig. Det var deltagare från Vuollerim i norr till Borlänge i söder. Fredagen inleddes med träningar och för vissa mekaniker blev det en sen kväll med en hel del skruvande på kartarna. Båda dagarna bestod av många fina lopp och spännande omkörningar. VKRC hade totalt 17 deltagare som tävlade under helgen och är en av de största klubbarna i Norrland sett utifrån antalet aktiva förare.

I klassen cadetti, där deltagarna kan köra from det år de fyller sex, återfanns från VKRC fyra deltagare i form av Albin Rossander, Valter Hägglöf, Isa Nilsson och Harry Gidlund. Cadetti är en uppvisningsklass där alla är vinnare och där syftet är att lära sig kartingens regler och körning. Det genomförde de här förarna på ett utmärkt sätt båda dagarna och kanske är det här vi hittar morgondagens F1 förare.

Nästa klass är F-micro där VKRC representerades av Linus Sjödin, Albin Rönnbäck och Eddie Nilsson, tre stycken debutanter i klassen som kämpade tillsammans med övriga deltagare. Det var många spännande lopp med täta dueller och fina omkörningar. Under lördagen placerade sig Eddie på en sjätteplats, Linus på en niondeplats och Albin slutade på en tolfteplats efter strul med karten. På söndagen klättrade samtliga i resultatlistan och till sist stod Eddie på en femte plats, Linus kom på en sjundeplats och Albin på en fin åttondeplats.

I F-mini var det spännande för några av hemmaklubbens mammor. Det var nerver utanpå kroppen under körningarna då samtliga tre deltagare i klassen låg i topp efter tidskörningarna och det var otroligt små marginaler mellan Elias Edstrand, Ville Häggkvist och Ebba Mårtensson. Lördagens finaler slutade med Elias överst på pallen och bredvid sig på en andraplats fick han sällskap av Ville och Ebba slutade på en fin fjärdeplats. Söndagen blev lika spännande den och förarna bytte placeringar allt under dagens lopp. Till sist slutade dagen med Ville på topp och Elias på en andraplats. Ebba slutade femma men till nästa tävling lär inte grabbarna stå säkert. Det är skoj med så många tjejer som deltar och i F-mini var det i helgen sex killar och fem tjejer.

Pernilla Gafvelin,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel