Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaskräll fixade jackpot på V75

Ett hemmaekipage såg till att det blev ny jackpot på V75. Det var inte många som hade räknat med Romeo Fame och Conny Gustafsson i fjärde avdelningen på Åbytravet.

Fantastiskt stort att få vinna på V75, jublade skrällkusken.

40-årige Conny Gustafsson upplevde sin bästa stund på travbanan på lördagen. I V75-4 vann han med familjehästen Romeo Fame till skrälloddset 46,97 och sopade borta de flesta av kupongerna.

Det här var otroligt skoj förstås. Han öppnade så bra från start i dag och då bestämde jag mig för att köra i ledningen. I sista kurvan tittade jag bakåt och såg då att vi i alla fall skulle bli bland dom tre. Men på upploppet höll han jättebra, bubblade Gustafsson, som vann sitt första V75-lopp i karriären och tog sin tolfte seger totalt.

Duell om segern

Det blev en härlig duell sista halvvarvet med Åke Svanstedt och Makes People Talk.

Min häst gav sig aldrig och det var underbart när han kontrade ut Svanstedts häst.

Pappa Tord Gustafsson sköter det mesta av träningen medan sonen Conny kör loppen. Och träningsrapporterna var väldigt goda inför lördagstävlingarna.

Jag körde ett par intervaller med honom i fredags och då kändes han jättefin så lite optimistisk var jag. Men att Romeo skulle vinna kunde man ju inte tro. Conny är ju bara amatör men han körde som ett proffs i dag, sade en mycket glad Tord Gustafsson.

Familjen Gustafsson i Landvetter utanför Göteborg köpte Romeo Fame i somras. På nio starter hade det blivit en seger och 86 000 kronor i prispengar.

Finalklar sexåring

Nu tjänade sexåringen 100 000 kronor på ett bräde och är dessutom klar för V75-final om en dryg månad.

Inför den sista V75-avdelningen fanns det kvar 22 kuponger med chans till sju rätt. De flesta av dem hoppades förstås på storfavoriten Local Conch. Det såg också bra ut för danske Flemming Jensen när hans sexåring kopplade greppet på ledande Lucas Ness inne på upploppet. Men från sista plats kom Sir Remington med en våldsam slutrökare och passerade snöpligt favoriten kort före mål.

Det mesta blev egentligen fel för oss, först fick jag backa ner Sir Remington i kön för jag ville inte ha dödens. Sedan blev vi ju fast för länge men han avslutade verkligen vasst och det var en skön seger, sade Christoffer Eriksson.

Eftersom det blev ny jackpot övergår 68 miljoner kronor till sjurättspotten på Solvalla den 23 december.