Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaplan för heta Hedwall

Annons

Caroline Hedwall är det stora hemmahoppet när Sverige för första gången på fem år arrangerar en golftävling på damernas Europatour. Tävlingen spelas på Vasatorp utanför Helsingborg - Hedwalls nya hemadress.

I vanliga fall reser vi världen över och nu har jag 15 minuter till banan hemifrån, säger hon till TT.

Sedan september förra året är Helsingborg hennes hemadress. Föräldrarna, hon själv och systern Jacqueline tidigare bott vid Barsebäcks golfområde.

Här är jag mest när jag är i Sverige även om jag har boende även i Stockholm. Så att nu få gå ut och spela inför vänner och familj...Det är ju väldigt speciellt.

Just på Vasatorp har hon redan fått vinna, då som 17-åring och i Haribo Junior Open. "På bucklan var det en avgjutning av Severiano Ballesteros, man fick en liten minimodell av den pokalen".

Nu går hon ut i årets tävling som ett självklart affischnamn, inte bara tack vare den lokala kopplingen. Resultaten de senaste veckorna gör henne till en av förhandsfavoriterna när tävlingen startar på torsdag morgon.

I Solheim Cup blev hon historisk när hon vann fem av fem matcher och i högsta grad bidrog till Europas skrällseger över USA.

För två veckor sedan i LPGA-tävlingen i Edmonton gick hon inför slutrundan i ledarboll - detta för första gången i karriären - och slutade delad trea.

Formen känns bra, jag slår bollen schysst. Jag ser inte varför det inte skulle stämma på torsdag, säger hon. Jag valde ju att ta ledigt förra veckan och det tror jag var ett smart val. Vissa kör fem veckor i sträck och då tror jag man är ganska slut i huvudet rent psykiskt.

För veckan efter Helsingborg väntar Evian Championship, från och med i år uppgraderad till att bli en femte major. Svensk damgolf väntar på sin första major-seger sedan Anna Nordqvists vinst (2009) och Hedwall på karriärens första.

Även om det är fokus just nu på den här veckan hoppas jag så klart få ett formbesked inför nästa vecka.

Mer läsning

Annons