Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmanollan sprack för AIK

Sen AIK-press räckte inte.

Kalmar vann med 2-1 på Råsunda och ökade avståndet till bottenlagen.

Förlusten var AIK:s första på hemmaplan i årets fotbollsallsvenska.

Både AIK och Kalmar har haft ett späckat spelschema de senaste veckorna med allsvenska matcher kombinerat med kvalspel i Europa League. Så sent som i torsdags vann båda lagen i EL-kvalet. Men i allsvenskan ser det olika ut för lagen. AIK kämpar för att hänga med i toppen, Kalmar för att distansera sig från botten.

Efter 28 händelselösa minuter på Råsunda vaknade mötet på allvar. AIK:s Robin Quaison stod för en fin prestation framåt. Hans skott, skruvat mot högerkrysset, gick klockrent i ribban.

Och ribbträffen gav energi - till Kalmar.

I anfallet efter kunde mittbacken Paulus Arajuuri knäa in ledningsmålet på hörna för smålänningarna, hans första för säsongen.

Abiola Dauda ökade sedan på Kalmars ledning tidigt i andra halvlek.

AIK kom igång och skapade mycket framåt de sista tio minuterna. Inhopparen Kwame Karikari dunkade in 1-2 i 80:e minuten efter att Kalmarförsvaret misslyckats med att rensa undan bollen.

Närmare än så kom inte AIK som fick trösta sig med att toppkonkurrenterna Malmö och Häcken spelade oavgjort. För Kalmar innebar det att laget ökade avståndet mot botten.