Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemma från USA efter 23 år – öppnar servering i Bönhamns fiskeläge

Nu är hon tillbaka på hemmaplan igen – på Bönhamns brygga.
Efter bland annat 23 år i USA har Malin Hugee, som tidigare hette Melin i efternamn, tagit över ett femårigt arrende av Bryggan.

Malin Hugee känner verkligen för fiskeläget Bönhamn, där hon växte upp och där hon själv redan som 11-åring jobbade med servering på Arnes Sjöbod.

Nu är det hennes tur att vara arbetsgivare och skapa fem nya sommarjobb.

– Det behövs ganska många anställda för vi ska förlänga öppettiderna, både öppna tidigare på förmiddagen och ha kvällsöppet.

Tanken är att det ska ge bättre service, inte minst för båtfolket som hon säger kanske valt en del andra hamnar att lägga till vid de senaste åren. Dessutom ska hon ha en minibutik med viss försäljning av baslivsmedel som ytterligare service.

Planer finns också på upprustning vid sjöboden, till exempel att sätta upp säkerhetsräcken mot vattnet samt markiser och värmepelare som gör det skönare att sitta ute på kvällen.

Restaurangverksamhet är också det som präglat hennes liv i Kalifornien.

– Där jobbar jag bland annat med catering, men framförallt som personlig kock där jag åker hem och lagar mat hos folk som ska ha stora eller små fester.

Kalifornien kommer också att vara hennes bas vintertid även i fortsättningen, där har hon en son och maken kvar än så länge. Men de ska komma över till Sverige när skolan är slut. Hennes 12-åriga som Vincent har redan följt med mamma till Sverige där han också ska hjälpa till med serveringen.

Malin bor över sommaren hos sin syster som har hus i Bönhamn.

Malin Hugee har visserligen bott länge i USA, men också varit verksam i Höga kusten tidigare de senaste åren. Hon har till exempel varit med att dra igång butiken i Mjällom och jobbat på Mannaminne.