Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsingborg ute ur Europa League

Annons

Än levde ett svagt litet hopp om mirakelavancemang från gruppspelet för Helsingborg.

Men Levante kom till Olympia, vann enkelt med 3-1 och drog ur sladden till hemmalagets Europa League-respirator.

Hoppet sägs vara det sista som överger människan. Men frågan är hur mycket hemmaspelarna trodde på chansen att ta sig vidare från gruppspelet inför mötet med Levante. För den var i allra högsta grad teoretisk.

HIF-segrar i de två avslutande matcherna samtidigt som Levante inte fick ta poäng och Twente max ta tre så skulle Helsingborg kunna gå vidare. Men efter sju minuter var chansen än mer teoretisk. Då hade den spanska ligafyran spelat sig igenom Helsingborgs nykomponerade backlinje och Ángel skjutit 1-0 till bortalaget.

Det fanns en liten möjlighet. Det fanns en tro i laget. Men vi har inte matcherna i benen som behövs tror jag. Det är ingen ursäkt, verkligheten är att de kommer från en bättre liga, sade HIF:s Álvaro Santos efteråt.

HIF saknade sina avstängda mittbackar Walid Atta och Peter Larsson, och högerbacken Christoffer Andersson tvingades byta redan efter 25 minuter. Utan att förta sig tog gästerna en säker seger och säkrade därmed sitt avancemang från grupp L.

Levante borde ha gjort 2-0 efter en halvtimme - men Rubén García sköt över öppet mål från ett par meter på Pedro Ríos stolpretur. I stället nickade Papa Diop in 2-0 i den 37:e minuten, och i den 81:a sköt Vicente Iborra 3-0.

Inhopparen Thomas Sörum reducerade med två minuter kvar. Vackert - och ett äkta tröstmål.

Till skillnad från sina tidigare matcher i årets Europa League var Helsingborg denna gång inte ens nära. Tränaren Åge Hareide trodde precis som Santos att bristen på tävlingsmatcher efter allsvenskans avslutning påverkade HIF:s prestation.

Vi var inte tillräckligt bra i dag, men vi kunde ha varit bättre om vi spelat tävlingsfotboll längre. Det är stor skillnad på Höllviken och Real Madrid, det tror jag att vi kan vara eniga om, sade Hareide.

Mer läsning

Annons