Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellner avstår världscupsprint

Annons

Marcus Hellner är förkyld och avstår helgens sprinttävlingar i världscupen i längdskidor. Det öppnar dörren till Düsseldorf för Thobias Fredriksson, veteranen som står utanför sprintlandslaget den här säsongen.

Han var näste man på listan. Tidigare har ju Johan Edin fått hoppa in i stället för Emil Jönsson, säger sprinttränaren Arild Monsen till TT.

Efter Hellners avhopp ser truppen till Düsseldorf, där det körs individuell sprint i fri stil på lördag och sprintstafetter på söndag, ut så här:

Damer: Lina Andersson, Piteå, Britta Norgren Johansson, Sollefteå, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Hanna Falk, Ulricehamn och Magdalena Pajala, Piteå.

Herrar: Robin Bryntesson, Sollefteå, Teodor Peterson, Åsarna, Jesper Modin, Piteå, Björn Lind, IFK Umeå, Johan Edin, Kovland, Thobias Fredriksson, Östersund.