Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Jonsson vann Jerringpriset

Annons

Skidskytten Helena Jonsson vann Jerringpriset, som röstas fram av det svenska folket, vid Idrottsgalan. Jonsson fick 67,6 procent av alla röster och vann närmast före Zlatan Ibrahimovic.

Iförd guldklänning medverkade kvällens huvudperson endast en kort stund på galan, i bandad form, hemifrån Östersund när hon tidigare under dagen mottog Svenska Dagbladet bragdguld.

Tack så mycket. Det här är en stor ära för mig och ett minne för livet, sade Jonsson, som nobbade Globen av rädsla av att bli sjuk inför OS i Vancouver. Jag vet att Helena är jätteledsen för att hon inte kan vara här. Men vi i ledarstaben har inte direkt uppmuntrat henne att komma hit, sade förbundskapten Staffan Eklund, som fick springa upp och ner från bord 67 för att plocka hem pris efter pris till både sig själv och Helena Jonsson.

Skidskytten utklassade Zlatan Ibrahimovic i omröstningen om Jerringpriset och fick rekordsumman 67,6 procent av rösterna. Ingen idrottare har vunnit med lika stor marginal.

Jonsson uppskattar också Jerringpriset mest av alla utmärkelser.

Jag tycker att Jerringpriset är det största man kan vinna av sådana där priser. Man vill ju vara omtyckt av folk, så är det ju. Det tror jag alla vill, sade skidskyttestjärnan till TT inför Idrottsgalan.