Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Jonsson vann Jerringpriset

Skidskytten Helena Jonsson vann Jerringpriset, som röstas fram av det svenska folket, vid Idrottsgalan. Jonsson fick 67,6 procent av alla röster och vann närmast före Zlatan Ibrahimovic.

Iförd guldklänning medverkade kvällens huvudperson endast på galan i bandad form, när hon hemifrån Östersund tidigare under dagen mottog Svenska Dagbladet bragdguld.

Tack så mycket. Det här är en stor ära för mig och ett minne för livet, sade Jonsson, som nobbade Globen av rädsla av att bli sjuk inför OS i Till årets Tidigare under kvällen hade Helena Jonsson även vunnit priset för årets kvinnliga idrottare.

Skidskytten utklassade Zlatan Ibrahimovic i omröstningen om Jerringpriset och fick rekordsumman 67,6 procent av rösterna. Ingen idrottare har vunnit med lika stor marginal.

Jonsson uppskattar också Jerringpriset mest av alla utmärkelser.

Jag tycker att Jerringpriset är det största man kan vinna av sådana där priser. Man vill ju vara omtyckt av folk, så är det ju. Det tror jag alla vill, sade skidskyttestjärnan till TT inför Idrottsgalan.