Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedberg tillbaka som förlorare mot Brynäs

/
  • Dave Spina kvitterade till 2-2 för Modo i den sista perioden, men laget föll i förlängningen mot Brynäs.

Från JVM-laget till Modo - och förlust. "Riktigt surt med bortatorsk"

Annons

Juniorkronorna hade sin VM-premiär inför fullsatta läktare i Malmö under Annandagen och vann med 5–3 mot Schweiz.

Samtidigt var Edwin Hedberg tillbaka i Modo för annandagshockey mot Brynäs. Det blev förlust för Modo med 3–2, Brynäs avgjorde i spel 4 mot 3 under förlängningen när Samuel Påhlsson satt utvisad. Modos mål gjordes av Mario Kempe och Dave Spina.

– Jag tycker det är riktigt surt med en bortatorsk när vi gör en så pass bra match, sa Edwin Hedberg efter matchen.

– Det gäller att hitta nätet och det gör vi inte tillräckligt bra i dag. Vi har massor med chanser och borde ha gjort nåt mer mål, så är det, fortsatte Hedberg

.Att inte får vara med när JVM drog i gång sved en aning för Edwin Hedberg.

– Det är klart att det är surt att inte få vara med där, för att komma med skulle man väl ha gjort nåt mål i den första träningsmatchen där.

Men nu är det Modo som gäller.

Det har varit ett par hektiska dagar för honom men Hedberg kände sig inte extra trött.

– Det var ett tufft juniorläger. Men det blev ju två dagars vila nu under julen, så något sånt tänker jag inte skylla på. Jag var upp till Östersund den 23:e och åkte tillbaka till Ö-vik och sedan vidare till Gävle i dag. Så det har varit snabba ryck.

Hedberg kommenterade också JVM-lagets chanser i Malmö.

– De har ett jättebra lag så jag blir förvånad om de inte spelar final.

Att kastas tillbaka in i hetluften som är SHL var inga konstigheter.

– Jag hann inte tänka så jäkla mycket. Det var bara att hoppa in och få fart på skridskorna. Det enda var väl att julbordet satt i lite i början av matchen, sa Hedberg som kunde dra på smilbanden trots den frustrerande förlusten.Det var främst Modos andra period som var skälet till frustration.

Modo tryckte tillbaka Brynäs rejält och det var bara förre Modomålvakten Bernhard Starkbaum som stod i vägen för något som kunde ha blivit en vändning. I stället var ställningen fortfarande 2–1 till Brynäs inför tredje. Dave Spina ordnade slutligen kvitteringen, men det krävdes ett öppet mål.

– Det är en jättebra match av oss, det enda som inte var bra var resultatet. Det blir en tuff uppgift när Brynäs får spela fyra mot tre under förlängningen.

I det stora hela är jag nöjd med insatsen men vi skulle förstås ha satt in lite fler puckar, sa Modos tränare Anders Forsberg. Viktige backen Richie Regehr spelade inte i sista perioden.

– Han fick en smäll, det är en lårkaka så ingenting allvarligt. Det är inte jag som är experten men jag hoppas han kan vara med mot Färjestad på lördag, sa Anders Forsberg.

Annons