Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick gav Modo viktig seger i slutspelet: "Länge sedan det gick så här bra"

Alice Östensson gjorde hattrick och Modo vann den första i bäst av tre kvartsfinaler i Riksserien.
– Det var länge sedan det gick så här bra, det är skönt att det släpper nu till slutspel, säger tremålsskytten Östensson efter matchen.

Efter en mållös första period där Modo förlorar skottstatistiken stort med 3-12 kommer man ut och gör två mål i andra.

– Vi pratade om att det var lite för lite driv på kassen och i andra blev det bättre, säger Alice Östensson som gjorde bägge de två målen.

Efter avgörande 3-1 i öppen kasse, också det av Alice Östensson, väntar ny match redan på lördag mot AIK. Tränare Mikael Nilsson blickar framåt.

– Det är skönt att vinna, vi får njuta av det i kväll men det är bara ett steg och det är fortfarande en tuff nöt att knäcka, säger Mikael Nilsson.

Vad kommer du säga till spelarna inför nästa match?

– Vi måste våga och spela vårt spel utan att bli försiktiga och backa hem. Vi får inte heller spela för svårt för de är väldigt giftiga, säger Mikael Nilsson.

Nilsson tycker att det som gjorde att Modo vann i dag var att de håller sig till sin plan. De skapar rörelse på AIK:s försvar och har ett driv på kassen.

– Vi måste våga oss in i hettan vid deras kasse och jag tycker att vi är där, säger Mikael Nilsson.

Efter matchen sjungs det för fullt i omklädningsrummet. "Hatten av", som syftar på Alice Östensson hattrick.

Hur känns det att gå in i nästa match med tre mål i ryggen?

– Jag släpper det här nu och går vidare till nästa match, det är den som är viktigt, säger Östensson och fortsätter:

– Vi ska fortsätta spela som vi gjorde nu och ta med oss att vi spelar bra defensivt och håller dem på utsidan. Det tror jag vi vinner mycket på.