Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick av Eugeniu Samson när Sollefteå GIF vann

Sollefteå GIF hade bud på fler mål än ett i första halvlek mot Lycksele i division 3 Mellersta Norrland.
Men i andra kom också utdelningen. Segern skrevs till 5–0 (1–0).

– Vårt 2–0–mål blir matchavgörande, därefter blir de trötta, säger SGIF–tränaren Rickard Aarseth.

Sollefteå GIF toppade serien inför mötet mot Lycksele med 31 poäng efter elva spelade matcher. Gästerna låg sist med endast tre poäng. När lagen möttes på onsdagskvällen på Nipvallen speglade tabellpositionen av sig på matchbilden i stora drag. I första skapade hemmalaget flera målchanser samt frilägen, och hade mycket väl kunna gjort fem mål. Nu blev det bara ett efter att Eugeniu Samson gjort mål efter 24 minuter.

– Vi är jättedominant vårt spel. Bra omställningar, kom in med bollar i straffområdet både efter backen och i luften. Bommar två frilägen. Vi skulle ha gjort fler mål för att punktera matchen tidigare. Lite missnöjd är jag att vi inte gör mål samtidigt skapar vi mycket i stället, säger Aarseth.

Lycksele skapade två–tre chanser också mycket på grund av slarv hos hemmalaget. De försökte spela långt och löpa, medan Sollefteå tog bollen i stort sett hela tiden. Gästerna hade några nya killar framåt som var pigga.

I andra halvlek tog Giffarna över helt och hållet samt fick utdelning målmässigt. Igor Petsch gjorde först 2–0 i 53:e minuten, samt 3–0 i 70:e minuten. Eugeniu gjorde ytterligare två mål till innan domaren Joakim Nilsson blåste av matchen.

– När lag blir trötta mot oss orkar de inte ställa om defensivt, vilket betyder stora ytor bakom deras mittfält. Där kan vi flyta fritt. När vi får göra det med våra offensiva kvalitér är vi ostoppbar. Det och konditionen avgör, säger Aarseth.

Han tror att Lycksele kommer bli svår för andra lag under hösten.

– All heder till dem. De är ett helt nytt lag och kommer att ta poäng av andra lag med nyförvärven i laget. Det är jag helt övertygad om.

I Sollefteå är Eugeniu Samson värd högt spelarbetyg efter sina tre mål. 19–årige Patric Kallin har varit bra under hela säsongen och gör återigen en bra insats på innermittfältet.