Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick av Daniel Sedin

Daniel Sedin gjorde hattrick när Vancouver natten mot fredagen hemmabesegrade Atlanta med 4-2 i NHL-ishockeyn.

Daniel Sedin har missat 18 av lagets 31 matcher på grund av en bruten fot och endast mäktat med tre mål på de tolv matcher han spelat tidigare - men nu verkar det ha lossnat ordentligt.

Ettan kom efter att han snappat upp pucken bakom mål och snabbt satt dit den vid målvaktens första stolpe, tvåan styrde han in och trean kom mycket turligt efter att en passning mot brodern Henrik styrts in i eget mål av Nikolaj Antropov. Hattricken var hans tredje i karriären.

Förstakedjan med bröderna Sedin och Alexandre Burrows gjorde totalt sju poäng inom loppet av 22 minuter. Daniel Sedin har gjort fem mål och fyra assist och Henrik har stått för tio assist de fem senaste matcherna.

Oscar Möller gjorde sitt första mål i NHL när Los Angeles hemmabesegrade Phoenix med 3-2. 4.11 in i första perioden tog svensken plats framför mål efter en spelvändning och tryckte distinkt in Wayne Simmonds passning i målvaktens bortre hörn.