Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattrick av Albert Kargbo gav FV segern

Med ett äkta hattrick bäddade Albert Kargbo för Friska Viljors 4–0 seger i toppmötet mot Frösö.

– Vi var lite rädda för den här matchen eftersom Frösö gått så pass bra i slutet på vårsäsongen, men vi redde ut det, tog tre poäng och gör en riktigt bra start på hösten, sa FV-tränaren Lars-Gunnar Eriksson efter den viktiga bortasegern.

Frösö inledde dock bäst i den tryckande hettan, men jämtarnas bollrullande var ineffektivt och gav ingen utdelning mot ett mycket säkert spelande FV-försvar.

Efterhand kom gästerna in i matchen och när Albert Kargbo gav FV ledningen på straff efter en knapp halvtimme gled initiativet alltmer över till Ö-viksgänget.

När Frösö flyttade upp sina positioner i andra halvlek i jakten på en kvittering öppnades ytorna för Friska Viljor och Albert Kargbo kunde sätta "spiken i kistan" med ett riktigt kanonskott fram till 2–0. I slutminuterna fullbordade sedan Albert Kargbo sitt hat trick genom att göra sitt tredje mål för dagen fram till 3–0 innan Rasmus Engström fastställde segersiffrorna till 4–0.

– 1–0 målet var viktigt, efter det kändes det som vi hade ett bra grepp om matchen, tyckte Lars-Gunnar Eriksson som fick se avståndet ner till tabelltrean Frösö växa till hela sju poäng efter den här segern. Striden om seriesegern i trean ser därmed alltmer ut som ett tvålags-race mellan Friska Viljor och Sollefteå.

Förgrundsfigurer hos Friska Viljor i det här toppmötet mot Frösö var mittbackarna Ian Evans och Henrik Sandlund, Haevenar Maloba på mittfältet och tremålsskytten Albert Kargbo.