Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hattparad från olika tidsepoker i december

Så kom de in, damerna, iklädda hattar från olika tidsepoker. Det var hattar av strå. De var av filt. I mink. Tovade hattar, ja till och med en pillerburk. Afasideltagarna bjöds i december på en trevlig överraskning i form av en hattparad.

Hattparaden inleddes med att alla sjöng "Min hatt den har tre kanter" och Lennart Jonsson spelade med på dragspelet.

Damerna som visade de fina hattarna, har under hösten träffats under Barbro Bonnedahls ledning och samtalat om modets växlingar under 1900-talet. Där fokus har varit kläder av alla de slag: högtidskläder, arbetskläder, barnkläder, tovat, stickat med mera. De har då inte bara pratat om, utan även haft med och visat olika kläder. Vilma Holmström hade vid en träff med sig den svarta brudklänning som hon gifte sig i.

Den som hade med sig och lånade ut flertalet hattar denna dag var Maj Grundberg, vars mamma Elsa Häggkvist hade stort intresse av just hattar.

Visningen fick många applåder och glatt beröm av de övriga.

Gruppen har bestått av Vilma Holmström. Mary Olsson, Maj Grundberg. Irene Persson och Aina Markström, som dock inte var med denna dag.  

Hillevi Nylander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel