Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hästen skrämdes inte"

I går kom uppgifterna om att Peter "Foppa" Forsberg stämmer Norrlands travsällskap och ett Timrå företag på 12 miljoner kronor. Detta efter en olycka på Bergåkers travbana där hästen Tsar d´Inverne ska ha sprungit ihop med en annan häst efter att en presenning ramlat ner. Norrlands Travsällskaps menar att hästen inte blev skrämd av presenningen

Det var 2004 som olyckan inträffade. En presenning rasade vid en skyltning och ska ha skrämt hästarna som sedan sprang ihop. Och hästen Tsar d´Inverne skadade sig så pass svårt att han senare tvingades avlivas.

Bakom stämningen står också travtränaren Robert Bergh, som var delägare i hästen tillsammans med Peter Forsberg.

Nu kommer uppgifter om Norrlands Travsällskaps försvar. De menar att hästen fick för intensiva behandlingar och för lite tid att vila. Hästen ska aldrig heller ha blivit skrämd av pressningen som föll ner och att den inte skadades så allvarligt att tävlings- och avelskarriären tog slut, enligt aftonbladet.

Stämningen omfatttar H-O Bergmans Reklam, som stod för reklamen vid banan, Timråföretaget Norrlands Hall & Kapell, som utförde arbetet med att byta reklampresenningar och Norrlands travsällskap som ansvarar för banans säkerhet.

Vem som bär det yttersta ansvaret för olyckan är ännu oklart.Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67