Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösandsframgångar i Draken Box – ny talang och nytt rörelsemönster

LÄSARTEXT Dessa två champ deltog på Draken Box i Sundsvall. Melvin Söderlund i diplomboxning och Omar Sultani i amatörboxning.

Först ut var Melvin Söderlund. Han gör en otroligt bra match, han är smart i sina boxningsrörelse och vågar prova saker som vi tränat på. Det syns att Melvin har roligt.

Vi är otroligt stolta över Melvin som gör synliga framsteg under hela säsongen. Melvin har inte boxats så länge men vi ser en talang födas just nu inom sporten.

Omar Sultani får möta en boxare från Timrå, nämligen Simon Enqvist. De har sparras en hel del med varandra den senaste tiden, så båda boxarna känner varandras boxning mycket väl.

Eftersom boxning handlar om taktik och göra det oväntade, plockar vi fram några ess från rockärmen. Vi ändrar Omars rörelsemönster i fotarbetet som gör att Omar kan tränga in sin motståndare mer mot ringrepen, på det viset blir Omars attacker fler och intensivare än sin motståndares, detta kommer visa sig vara det avgörande i matchen.

I tredje ronden ökar Omar farten direkt, Omar tränger in Timråboxaren ett flertal gånger mot ringrepen och lyckas på det sättet forsera in ett tjugotal slag på loppet av tjugo sekunder.

När domaren väljer att bryta matchen på grund av för många räkningar i samma rond vinner Omar matchen på TKO (Teknisk Knock Out).

Tack till Gabriel Kempe, Mattias Söderlund och Eliaz Grönlund för hjälp med bilkörning till Sundsvall, uppvärmning samt sekondering. Utan er hade denna dag inte varit möjlig!

Martin Hällgren, Härnö BK Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel