Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösandselever: Vi vill ha fler och säkrare cykelvägar

Annons

Vi tycker att kommunen bör satsa mer pengar på cykelvägarna i Härnösand. Då skulle kanske fler välja cykeln till jobbet eller skolan i stället för bilen. Om vi skulle bygga fler cykelvägar vid flera bostadsområden så tror vi att fler kommer välja att cykla och då kan vi minska koldioxidutsläppet.

■■ För fler insändare, klicka här.

Problemet är att det finns för få eller inga cykelvägar i Härnösand. Exempelvis i Solumshamn där många personer tränar varje dag finns det en väldigt fin och speciell tränings- och gångbana. Men bilarna kör för fort där, så då vill inte barnfamiljer och motionärer röra sig längs med vägen. Därför är det väldigt bra att satsa pengar på en cykelväg längs med vägen vid Solumshamn, för då får vi fler personer som cyklar istället för att åka bil. Vi vill självklart inte bara ha fler cykelvägar ute vid Solumshamn men vi anser att det är en bra start att börja där så att vi sedan kan bygga fler i staden.

Fyra elever från Hedda Wising

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel