Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösandsbo importerade sprutor till knark – döms för smuggling

Paketet, som innehöll 100 sprutor och 200 kanyler, beslagtogs på Schenker i Malmö. Nu döms en Härnösandsbo i 30-årsåldern för smuggling.

Paketet med sprutor och kanyler stoppades av tullen i Malmö den 4 februari 2013. Försändelsen var ställd till mannens adress i Härnösand. Varorna hade mannen beställt av ett företag i Danmark och var tänkt att användas för eget narkotikamissbruk.

– Jag gjorde beställningen över internet och trodde att det var tillåtet att beställa denna typ av varor från utlandet, förklarade han i förhör.

Men i och med att 33-åringen inte anmält sprutorna och kanylerna till tullbehandling har han gjort sig skyldig till smuggling, menar rätten. I oktober förra året dömdes mannen för två fall av olaga hot till skyddstillsyn förenat med 40 timmars samhällstjänst.

Läs mer: Stoppades med bilen full av alkohol – åtalas för smuggling

Den sammantagna påföljden för brottet blev att en tidigare utdömd skyddstillsyn ska avse även den nya brottsligheten. Sprutor och kanyler har tagits i beslag.

Läs mer: Elva dömdes i stor smugglarhärva i Härnösand

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.