Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösandsbo hjälperföretag med USA-etablering

Nu ska svenska teknologiföretag få en genväg till USA-marknaden. Bakom detta finns bland andra härnösandsprofilen Per Åhlström som sedan han slutade som chefredaktör på Nya Norrland arbetat med att försöka bygga upp ett norrländskt riskkapitalbolag.

Han har också genom sina internationella kontakter skaffat svenska rättigheter till en utbildning i beslutsprocesser för ledare. Nu går han vidare genom att satsa på att ge stöd åt företag som vill in på USA-marknaden.

Företaget EstablishUS LLC, har han grundat tillsammans med sin förre skolkamrat Mike Skelton, från Dallas i USA. Han lärde känna Mike Skelton på high school och de har sedan hållit kontakt medan de gjort karriär på var sitt håll.

Mike Skelton har satt samman ett nätverk av erfarna ledare i amerikansk it-industri, som snabbt kan hjälpa utländska företag att hitta kunder och samarbetspartners för teknik- och affärsutveckling, hitta rätt säljkanaler och få deras produkter och tjänster väl exponerade på USA-marknaden.

- Ett nätverk av erfarna chefer från amerikansk it-industri är redo att ta hand om svenska företags startfas i USA, för att sedan överlämna en fungerande verksamhet till kunden. Genom att amerikaner startar företaget minskar risken och kostnaderna, konstaterar Per Åhlström.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60