Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösands närvård får kritik

Varför bestäms lokaler först och innehållet i vården efteråt? Och varför är det så bråttom?

Facken inom primärvården slår nu larm i en gemensam protest mot de nya planerna på Härnösands sjukhus.

Oron över närvårdsutvecklingen formuleras i ett brev till landstingsdirektör Sara Ekström och uppslutningen täcker in hela det fackliga registret från Läkarföreningen, Vårdförbundet, SKTF och Kommunal.

Det som kallas en satsning på närvård befarar man i praktiken blir en kraftig nedskärning.

- Vi tycker det är fel tågordning på planeringen. Vi håller på och funderar och tittar på ritningar och lokaliteter när vi inte vet hur vi ska jobba och hur vi ska organiseras, säger Monica Forzelius, sjuksköterska i Vårdförbundet.

- Det är ju inte alls klart. Då känns det väldigt konstigt att sitta och titta på lokalerna. Vår nya chef är inte tillsatt än heller, chefen som sedan ska organisera upp det.

I brevet till landstingsdirektören beskrivs att funktioner som utifrån hygienkrav, arbetsmiljö och effektivitet ska ske i skilda utrymmen nu kommer att pressas ihop i samma rum.Läs mer i tisdagens TÅ.KLAS LEFFLER
070-555 20 14