Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösands kommun inte nöjd med landstingets besked om medicinsk rehab

Härnösands kommun är inte nöjd med hur landstingets politiska ledning agerat när det gäller den medicinska rehabkliniken. Det framgår i ett nytt brev till landstingsledningen. Ett brev som gruppledare i alla politiska partier i Härnösands kommun har ställt sig bakom.

Annons

"Det var vår bestämda uppfattning att mötet den 3 mars inte gav svar på de frågor vi ställt. Vi tillskrev därför landstinget samma dag med begäran om en snar fortsatt dialog, skriver Fred Nilsson (s) och övriga gruppledare till landstingsstyrelsens ordfröande Erik Lövgren (S)

Härnösands kommun har utgått ifrån att landstinget ska ha tid att föra en dialog med kommunföreträdarna innan ett beslut tas om framtiden för Medicinsk Rehab.

"Vi är beredda att utan dröjsmål hitta tid för nya samtal om ovanstående. Vi kommer givetvis att komma till mötet och vi gör det utifrån förutsättningen att det finns viktiga frågor att klarlägga innan slutgiltigt ställningstagande görs av landstingsfullmäktige."

Den tredje mars hölls ett möte på landstingshuset där kommunens företrädare framförde kritiska synpunkter på hur ärendet med Medicinsk Rehab hanterats.

– Och då ställde vi frågor om brister i beslutsunderlaget och beslutsprocessen. Vi framförde då också önskemål om ett gemensamt utvecklingsarbete, säger Fred Nilsson (S).

Läs också: Stor splittring om ortopedin och rehab

Läs också: Sollefteås ledamöter vill inte prata innan de tar beslut