Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösands kommun går över 20 miljoner back

Härnösands kommun går nästan 23 miljoner sämre än budget. Det visar en sammanställning av de fyra första månaderna 2008.

Tidigare har finansposterna kunnat hjälpa upp resultatet om verksamheten inte kan hålla sin budget. Men denna gång går även de finansiella posterna back.

Det har också svängt väldigt fort. Den första prognosen i januari pekade på ett överskott på 8,3 miljoner.

Det är nämnderna som enligt kommunens regler är ansvariga för att verksamheterna håller sina budgetar. Och nämnden ska också se till så att de anställda i förvaltningen tar krafttag för att komma till rätta med den dåliga ekonomin.

Kommunstyrelsen har det allra största underskottet 6,4 miljoner kronor. Detta beror på att kommunstyrelsen får ta kostnaderna för Va-ledningen till Södra sundet.

Samhällsnämnden gör 3,3 miljoner back. Framför allt är det fritidsidan som inte kan hålla sin budget.

Socialnämnden, skolnämnden och arbetslivsnämnden räknar med att klara sina budgetar.

Till augusti måste nu kommunstyrelsen och de två andra nämnderna som visar underskott kunnaa redovisa hur man ska kunna komma tillrätta med problemet.


Läs mer i tisdagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60