Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösands gymnasium får godkänt efter ny inspektion

Nu får Härnösands gymnasium godkänt gällande arbetsmiljön. Detta efter att ha genomfört de åtgärder som Arbetsmiljöverket krävde vid en inspektion.

Annons

Förra året gjorde arbetsmiljönämnden flera inspektioner av arbetsmiljön på skolorna i Härnösand. En inspektion handlade om gymnasiets arbetsmiljö och en annan om grundskolans. Vid en tredje inspektion tittade inspektörerna på arbetsmiljön för rektorerna.

Vi berättade för en tid sedan om problemen med arbetsmiljön på Härnösands skolor. Bland annat på Härnösands gymnasium, något som varit aktuellt sedan i höstas. Arbetsmiljöverket ställde krav på kommunen att man skulle undanröja påpekade brister i arbetsmiljön.

"Arbetsmiljöverket har konstaterat att ni nu uppfyller kraven", skriver nu arbetsmiljöinspektör Leif Söderqvist i ett brev till Härnösands kommun.

Men Arbetsmiljöverket släpper inte tillsynen helt. Detta eftersom vissa åtgärder ännu inte är utförda men kommunen lovar att ordna dessa under våren.

"Arbetsmiljöverket har därför för avsikt att följa upp dessa åtgärder ni vidtagit i ett nytt ärende under höstterminen 2016.