Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösands dubbelsmäll: förlust och målvakten skadad

Nu vet även Härnösand hur det känns att förlora i division 2.
Men en olycka kommer som bekant sällan ensam.
Målvakten William Amamoo tvingades byta med en känning i baksida lår.
– Tråkigt, säger han.

Annons

Efter två segrar och två kryss åkte dittills obesegrade ner till Sandviken på torsdagen och där fick de ett jobbigt uppvaknande.

Utspelat och 0–2-underläge efter 18 minuter.

– I första halvlek dominerade de totalt, vi blev passiva och föll för djupt. Så här långt har vi spelat med en väldigt defensiv uppställning och gjort det bra. Vi trodde att vi kunde spela den typen av spel men de var bättre rent bolltekniskt än de andra lagen vi har mött, säger tränaren Niclas Hälldahl.

Det var inte slut på eländet där. Sex minuter efter Sandvikens 2–0 tvingades Härnösand till ett byte sedan målvakten William Amamoo skadat sig.

– Min rutin är att vara på gymmet dagen före match och när jag var där i går (läs i onsdags) kände jag att jag hade ont i baksida lår, säger William Amamoo.

Trots att han avbröt gympasset efter 20 minuter skickade han i väg ett sms till Niclas Hälldahl och sade att han ville spela. Ett beslut som han i slutändan kan få ångra.

– Jag ville inte svika mina medspelare, jag ville spela och vara på plan. Och mot ett lag som Sandviken vill man spela.

– Jag kände viss smärta under uppvärmningen och efter bollkontakten i matchen skrek jag. Det gjorde ont. Sen när jag gjorde en sista minuten-räddning efter typ 23 minuter kände jag att det inte kommer gå.

Hur länge blir du borta nu då?

– Jag kommer med största sannolikhet missa söndagens match men sen borde jag vara tillbaka. Jag tror inte det tar mer än en vecka.

Niclas Hälldahl fyller i:

– William är en enormt duktig målvakt så vi tar inga risker med honom och ska inte stressa fram någonting.

Efter lagets passiva första halvlek höjde de sig avsevärt efter några väl valda pausord.

– Vi hade naturligtvis inget att förlora. Vi skulle gå ut med en högre press, mer aggressivitet och våga kliva på. Sen om det blir 3–0 eller 4–0 för att man pushar så må det väl vara hänt. Målskillnaden skiter jag i, det är poäng eller inte poäng, säger Hälldahl.

Det var säsongens första nollpoängare och på söndag väntar hemmamatch mot Boden.