Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoga för Världens barn

/

I lördags kunde den som ville träna yoga en timma och samtidigt stödja insamlingen Världens barn. Varje deltagare gav hundra kronor var och Initiativtagare var Anki Grip. Pengarna gick oavkortat till insamlingen.

Annons

Förra årets samlades totalt 83,3 miljoner kronor in till insamlingen Världens barn som genomförs av Radiohjälpen tillsammans med 21 olika hjälporganisationer. Pengarna går till att stödja olika projekt av bland andra Clowner utan gränser, Lions och Läkarmissionen. Dessa projekt går till exempel ut på att hjälpa till att förebygga diabetes bland unga i Sri lanka eller att utbilda om riskerna med könsstympning av flickor i Mali i Västafrika.

I år genomförs insamlingen för femtonde året i rad och den pågår under september och oktober månad. Den avslutas med en gala i SVT fredagen den 11 oktober.

Anki Grip från Härnösand anordnade under lördagen tre yogapass där deltagarna betalade hundra kronor var, pengar som oavkortat gick till insamlingen Världens barn. Passen genomfördes i vandrarhemmet MittiHärnösands lokaler på Franzéngatan vid domkyrkan. Anki Grip är också en del av Härnösands kommuns projekt Hållbara staden där hon även där använder yogan för att förändra.

– Jag tror på att hållbarhet är någonting som kommer inifrån, förklarade Anki Grip.

Två som passade på att testa på yoga var Berit Svensson och Margareta Sjölund, båda från Härnösand.

– Det är spännande att hitta på något nytt samtidigt som det är en bonus att pengarna går till något gott, sa Berit Svensson.

Margareta Sjölund var inne på samma linje.

– Jag har länge varit nyfiken på yoga så jag passade på att testa, förklarade hon.

Mer läsning

Annons