Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värden för mer än tre miljoner till spillo

/

Värden för drygt tre miljoner förstördes när en lastbil med kran slog i Saltviksviadukten i Härnösand tidigt på tisdagsmorgonen.

– Viktigast är att ingen människa kom till skada. Men kranen är bara att skrota, säger Niklas Bylund på Bylunds VVS.

Annons

Larmet om olyckan kom vid 7.30-tiden. Bylunds VVS jobbar huvudsakligen med brunnsborrning och VVS och var på väg till ett jobb norr om Härnösand. Föraren av lastbilen hade just tankat när olyckan inträffade.

Lastbilen skulle köra under E4, men hade glömt fälla ner masten på borriggen och körde rakt in i viadukten. Smällen blev kraftig och räddningstjänsten var snabbt på plats och sanerade marken från olja som läckt ut.

– Det blev en rejäl smäll i taket på viadukten, men tack och lov kom ingen människa till skada säger Niklas Bylund en av ägarna av Bylunds VVS.

Massor av bråte och stålskrot hamnade på vägen i samband med smällen och delar från broräcket har slititits loss.

Se tv-inslaget från olycksplatsen här

– Det är skador på bron, men de är inte så allvarliga att det är någon fara att köra på den, säger Hans Lindahl på räddningstjänsten.

Bärgningen av lastbilen pågick under hela fredagsförmiddagen, men trots detta har det inte varit några störningar i trafiken.

Enligt Niklas Bylund är borrutrustningen bara att skrota efter olyckan. Totalt handlar det om värden för 3,5 miljoner kronor som förstörts.

– Vi har reservutrustning att sätta in, men förmodligen måste vi räkna med driftsstörningar en tid framöver. Förhoppningsvis har vi försäkringar som täcker förlusten, säger han.

Bylunds VVS har vuxit kraftigt de senaste åren och sysselsätter i dag 13 anställda.

Mer läsning

Annons