Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V protesterar mot planer för simhall

/

Vänsterpartiet i Härnösand säger nej till kommunledningens planer på att lägga ut driften av simhallen i privat regi.
– Vi är i grunden positiva till alla nyetableringar i kommunen, frågan är till vilket pris, skriver lokalpolitikerna Martin Neldén och Lars- Gunnar Hultin i ett öppet inlägg.

Annons

Kommunledningen har tidigare presenterat en så kallad tjänstekoncession. Det innebär att simhallen kan drivas av den entreprenör som samtidigt bygger ett hotell på Kanaludden.

– Det innebär i praktiken att vi för över vår simhall i händerna på en privat entreprenör som kan använda vårt gemensamma för att göra vinst, anser Neldén/Hultin.

Vänsterpartiet varnar för att en privatisering kommer att drabba den nuvarande verksamheten och man undrar vad som händer vid en konkurs eller försäljning av hotellet.

– När Härnösandshus sålde sina fastigheter för några år sedan så var en av de få goda konsekvenserna att det skulle satsas rejält på att upprusta simhallen. I förslaget som nu presenteras så gynnar upprustningen mest en entreprenör, anser vänsterpartiet.

Sedan tidigare har socialdemokraterna uttryckt en osäkerhet om planerna. Arbetarekommunen har haft uppe frågan till diskussion utan att bestämma något. Vid nästa möte ska partiet ta ställning.

Annons