Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdelning av vindbonus på Rö Folkets Hus

/

Tisdagen den 10 november hade Stena Renewable (Stena) hyrt Folkets Hus i Rö för att under festliga former dela ut 2015 års vindbonus. Inbjudna var representanter för de föreningar som i år utsetts att få bidrag till sina projekt.

Annons

Stena är det bolag som äger och driver de fem vindkraftverken på Möckelsjöberget i Oringen. De har i sitt etableringsavtal åtagit sig att varje år dela ut 10 000 kronor per verk och år för att stödja föreningslivet i kommunen.

Kvällen inleddes med dryck och tilltugg samt mingel där Stenas två representanter och närvarande representanter för föreningarna bekantade sej med varandra. Därefter hälsade vår ordförande Johannes Menzel alla välkomna till Rö Folkets Hus varefter representanterna för Stena berättade om bolaget och vindbonus. Sedan serverades smörgåstårta med dryck samt kaffe och kaka.

Representanterna för de föreningar som 2015 fått sina ansökningar om vindbonus beviljade tilldelades diplom och rosor och fick tillfälle att berätta om sin verksamhet och planerad användning av pengarna.

Utansjögårdens Byggnadsförening planerar att göra kolonilotter för boende i Utansjö.

Ramviks IF ska förbättra underlaget på motionsskidspåret som utgår från Torsvalla idrottplats.

Rö Folkets Hus och Byalagsförening ska i samarbete med VåRö förskola anordna en internationell julfest för barn och vuxna på Rö Folkets Hus i början av 2016.

Vålånger/Överskogs jaktklubb tänker utvidga svenska och utländska barns kunskaper om vildmarksliv även detta i samarbete med ovanstående förskola.

Härnösands Volleybollklubb har använt vindbonuspengarna till sitt 50 årsjubileum bland annat en jubileumscup för 6-14 åringar.

Föreningen Härnösandskretsen av Naturskyddsföreningen ska i samarbete med Murberget anordna vandringar på Murberget för nyanlända. Pengarna ska användas för inköp av sittunderlag, termosar och annat material som behövs för friluftsliv.

Representanterna för Stena berättade lite om inkomna ansökningar och var tillfredsställda med att årets vindbonuspengar kommer att gagna både motion, friluftsliv och integration.

Rö Folkets Hus och Byalagsförening tackar Stena Renewable för att vi fick genomföra denna tillställning och önskar föreningarna som fått vindbonus lycka till med sina planer.

Birgitta Stattin

.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons