Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomskedjan JC vill etablera sig i Härnösand

Annons
Ungdomskedjan JC vill etablera sig i Härnösand

Den populära ungdomsklädkedjan JC etablerar sig i Härnösand.

Bakom satsningen står företagarna Bosse Burman och Peter Högström som för ett halvår sedan drog igång Sportringen.

- Det finns folk som tycker att vi har för bråttom, men vi ser bara fördelar med den här satsningen. En uppfattning som även banken delar, säger Bo Burman.

JC vänder sig framförallt till barn och är en bidragande orsak till att barnfamiljer väljer att åka till Birsta och handla kläder.

- När vi började med Sportringen chansade vi och tog hem hiphop-kläder, det blev en succé. Folk från Kramfors och Sollefteå kommer hit och handlar. Efter ett tag föddes idén att vi gör något mer för den här kundgruppen, fortsätter Burman.

Kontakt togs med JC som bygger sitt affärskoncept på franchise-principen. Det går ut på att man säljer sitt koncept när det gäller klädsortiment och inredning beroende på beräknad omsättning.

Burman/Högström tog kontakt med sin hyresvärd Norrporten som snabbt såg en chans att utveckla området kring Köpmangatan. I fastigheten finns redan en tom lokal och tygaffären Mitt-tyg är beredd att flytta till en annan lokal på Västra Kyrkogatan.

Därmed frigörs totalt 250 kvadratmeter butiksyta.

- Det blir en minigalleria eftersom vi kommer att öppna väggarna mellan lokalerna, Kunderna ska röra sig mellan de båda butikerna utan att behöva gå ut på Köpmangatan, säger Peter Högström som är mycket positiv när det gäller utvecklingen av centrumhandeln.

- Det är mycket på gång, säger han. Min svåger som jobbar med transporter berättar att det numera går tre lastbilar med varor varje dag till Härnösand, förut kom två lastbilar.

- Vi tror också att vår satsning kommer att minska strömmen till Birsta. Det är bara att prata med en barnfamilj och fråga dem om deras klädvanor, säger Bo Burman.

Fyra personer ska anställas på JC som blir ett eget bolag. Men en hel del samordningseffekter nås med den här lösningen.

Hur har ni lyckats med Sportringen?

- Vi är väldigt nöjda, under det första året kommer vi att omsätta 7,2 miljoner kronor.

- Vi är så olika, Peter är praktikern och jag är bra på papper. En väldigt bra kombination, säger Burman.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons