Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsarbetslösheten blir stor valfråga

/

Ungdomsarbetslösheten kommer med största sannolikhet att bli en stor valfråga.
Det anser vår valexpert Göran Bostedt, docent i statsvetenskap vid Mittuniversitetet.

Annons

Göran Bostedt fungerade som Tidningen Ångermanlands, Örnsköldsviks Allehandas och allehanda.se:s valexpert i samband med valet 2010. Han har gått genom de svar som politikerna ger när det gäller hur man uppfyllt sina mål.

– Jag noterar att ledamöter från såväl opposition som alliansledamöter lyfte fram att mer behöver göras åt ungdomsarbetslösheten. Frågan om arbete och åtgärder mot ungdomsarbetslöshet blir säkert en av det kommande valets stora frågor. 

Han konstaterar också att några av alliansens ledamöter lyfter fram infrastrukturfrågor.

– Detta blir säkert en viktig fråga i länet med tanke på de problem som funnits med Norrtåg och de diskussioner som pågår i Sundsvall med tanke på eventuella broavgifter.

Göran Bostedt tycker att artikeln är klargörande men vill inte i detalj kommentera hur de olika ledamöterna svarar.

– Jag har inga kommentarer till innehållet eftersom den behandlar hur de olika riksdagsledamöterna uppfattar att själva att de har jobbat med olika sakpolitiska områden under perioden.

– Dels har jag inte detaljkunskapen om vilka insatser enskilda ledamöter har gjort, dels skulle det bli fel av mig att försöka recensera deras egna uppfattningar om insatser gällande hjärtefrågor, säger han.

Mer läsning

Annons