Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmålsskytten Hellem Andersson efter vinsten: ”Det var bara att rulla in den i bortre”

0-3-ledning blev mot slutet 2-3, men IF Älgarna lyckades hålla undan och är nu tillbaka på vinnarspåret efter en viktig seger borta mot Domsjö IF under tisdagskvällen där mittfältaren Erik Hellem Andersson svarade för två av målen.

Annons

Regnskuren upphörde precis lagom till avspark mellan Domsjö och Älgarna som under tisdagskvällen möttes på Domsjö IP. Där det var gästande Älgarna som efter en något avvaktande inledning tog ledningen när forwarden Arya Zerai fintade sig fram i målområdet och satte 1-0 i den 19:e matchminuten. En ledning som Erik Hellem Andersson sedan ökade på till 2-0 ungefär tio minuter innan halvleksvilan.

– Jag fick en bra passning från Arya och sen var det bara att rulla ner den i bortre, säger han själv om sitt 2-0-mål.

Men Hellem Andersson nöjde sig inte där. I början av andra halvlek ökade han på Älgarnas ledning ytterligare när han gjorde sitt andra mål och tillika 3-0. Men det var ett mål han inte själv var speciellt imponerad över.

– Ja, egentligen tyckerjag nog att deras målvakt skulle haft den, men det var såklart skönt att den gick in, skrattar han.

3-0-ledningen för Älgarna stod sig sedan fram till den 69:onde matchminuten när Domsjö först reducerade till 1-3 genom Johan Östensson innan Trolle Samuelsson, 20 minuter senare, putsade till siffrorna till 2-3. Men närmre än så kom inte Domsjö och Älgarna är i och med segern tillbaka på vinnarspåret.

– Jag tycker att vi är det bättre laget. Egentligen ska vi väl hålla i bollen lite mer än vi gjorde och på så sätt skapa fler målchanser. Men vi vinner i alla fall och det är huvudsaken, säger Hellem Andersson och fortsätter:

– Vi göri det stora hela en helt okej match. Planen var dock ganska dålig idag och det var blött och svårt att få fäste. Det blev bättre i andra halvlek men i första halkade man mest runt.

Nu väntar en matchledig vecka för båda lagen innan Domsjö på tisdag nästa vecka tar sig an Frånö SK hemma på Domsjö IP. Två dagar senare, nästa torsdag är det i sin tur dags för Älgarna att möta Frånö, då på bortaplan.

– Nu ska vi fortsätta att träna som vanligt och försöka att vänja oss vid att spela på ”surgräs”. Under försäsongen har vi mest tränat påkonstgräs så det blir lite annorlunda med studsar och liknande på "vanligt" gräs, avslutarHellem Andersson innan han återvänder till omklädningsrummet.

Mer läsning

Annons