Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Trots hård kamp – hästen fick avlivas

/

Förgäves försökte man få det 24-åriga halvblodet Cloe att resa sig.

Efter en lång kamp på isen gav hästen upp och täcktes med en filt i väntan på veterinären.
– Vi vet inte om den ramlat och skadat sig, blivit plötsligt sjuk eller bara har gett upp, säger ägaren Ingrid Nyström.

Annons

Det var på tidigt torsdagsmorgonen som räddningstjänsten i Härnösand larmades. Enligt uppgift hade den 24-åriga hästen, som sprang fritt i en hage i Godsta i närheten av ridskolan i Vagnsta, halkat på isen och ramlat omkull på onsdagskvällen. Efter det hade hästen vägrat resa sig igen.

Trots en stor räddningsaktion med både räddningstjänst och privatpersoner på plats lyckades man aldrig få den att stå upp igen.

I ett sista försök hjälptes man åt med rep och traktor för att försöka dra upp hästen. Men det 24-åriga halvblodet var både fysiskt och psykiskt trött och alla ansträngningar var förgäves. Cloe vägrade resa sig och veterinär tillkallades från Matfors.

– Vi vet egentligen inte vad som hänt. Om den halkat och skadat sig eller om den blivit plötsligt sjuk eller bara är gammal och trött och gett upp, säger hästen ägare Ingrid Nyström, under flera år chef för ridskolan på Vagnsta.

Cloes är ett välbekant namn inom ridkretsar i Västernorrland. Under flera år tillhörde hästen de bästa inom dressyr i länet.

– En jättefin häst som skänkt mig mycket glädje. De sista åren har hon bara varit mamma med flera fina avkommor, säger Ingrid Nyström.

Efter veterinärens ankomst konstaterades att hästens liv inte gick att rädda.

Mer läsning

Annons