Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Premiär för nya E4

Ännu en milstolpe är nådd i E4-projektet i Sundsvall. På söndag förmiddag flyttas den provisoriska sträckningen längs Trafikgatan till två körfält i det nya nedsänkta partiet i Skönsberg.

Annons

Länk till webb-tv-klippet.

Den provisoriska sträckningen längs Trafikgatan är snart ett minne blott när trafiken nu leds tillbaka på den gamla motorvägen.

Flytten görs för att det södergående körfältet ska kunna byggas klart samt för att Skönsbergsbron och den helt nya bron mellan Medborgargatan och Trafikgatan ska kunna färdigställas.

– Vi har starka önskemål från de som driver julmarknaden i Skönsberg att kunna öppna bron mot Medborgargatan den dagen. Vi jobbar jättehårt för att kunna klara av det. Jag kan nästan garantera att vi kommer att kunna öppna då, säger Mats Lögdah, projektledare på Trafikverket.

Under november beräknas broarna öppnas för trafik.

– Trafikanterna får ungefär en motsvarande lösning som vi har i dag, fast delvis får de köra längs den nya sträckningen, säger Mats Lögdahl.

Omdragningen innebär att trafikanterna även fortsättningsvis får köra i ett lugnt tempo. 50 kilometer i timmen är den tillåtna hastigheten.

– Man kommer att köra genom ett arbetsområde där arbete pågår, så man får hoppas att trafikanterna håller hastighetsreglerna, säger Mats Lögdahl.

Om cirka ett år beräknas Sundsvallsbron och nya E4 vara klar. Tills dess uppmanar han trafikanterna att köra försiktigt och respektera att det är ett arbetsområde.

Mer läsning

Annons