Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troligen blir det en överklagan

Simon Yngvessons försvarare, advokat Erik Hansson, är besviken över domen.

Han anser att rättegången visade att Yngvesson inte varit aktiv på samma sätt som 22-åringen och att det inte finns några bevis för vad som verkligen hände när mordet begicks.

Annons

– Jag har pratat med Simon under onsdagseftermiddagen och vi har kommit överrens om att ta et beslut om en överklagan under torsdagen. Det mesta lutar åt att det blir så.

– Vår inställning är att han helt ska frias och därför vill vi att hovrätten tar upp målet för ny prövning, säger Erik Hansson.

Hur mår din klient?

– Det har varit oerhört jobbig tid för honom eftersom han har varit isolerad stora delar av tiden. Men han mår ändå bra med tanke på omständigheterna.

Sabir Nuurs försvarare, advokat Göran Telhammer, var inte anträffbar under onsdagen eftersom han är på utlandsresa.

Efter tisdagens rättegång berättade han för Tidningen Ångermanland att det troligen blir ett överklagande om hans klient blir fälld.

– Bevisningen är otillräcklig och därför finns det anledning att ta upp målet ännu en gång.

Siri Wiklund är syster till den mördade Jarl-Ivar Karlsson.

– Jag är nöjd med domen och att båda dömdes till fängelse. Det är skönt att det börjar bli ett slut eftersom det har varit en mycket jobbig tid. Men jag vill passa på att ge ett beröm till åklagare och domstolen för att man har genomfört rättegång på så kort tid, säger hon.

Mer läsning

Annons