Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre misstänkta mordbränder

/

Lördagsnattens brand vid Fiskekroken i Härnösand var en av tre misstänkt anlagda eldhärdar. Nu söker polisen allmänhetens hjälp.

Annons

Använd kartan för att se de adresser där polisen misstänker att pyromanen slagit till. 

allehanda.se berättade tidigare under söndagen om en brand vid Fiskekroken i Härnösand. Polisen misstänkte att den var anlagd och bekräftade att man gjort tre anmälningar kopplade till händelsen. 

Nu står det klart att det i själva verket handlar om tre separata bränder – alla upptäckta på lördagsnatten i området kring Södra vägen i Härnösand.

– Den första upptäcktes vid halv tre-tiden på söndagsmorgonen av en förbipasserande man. Han noterade en brinnande filt vid ett trappräcke på Södra vägen 34, säger Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen. 

Mannen släckte branden men upptäckte snart en till. Vid en carport på Södra vägen 32 brann det från en hög med kartonger. 

– Efter att ha släckt båda bränderna kontaktade han oss och lämnade vittnesuppgifter, säger Stefan Edin. 

Den tredje branden, den som förstörde Sven-Olov Johanssons hem vid Fiskekroken 11, upptäcktes inte av någon förbipasserande. Där var det Sven-Olovs fru som vaknade av att hon kände röklukt. 

Såhär sa Sven-Olov till allehanda.se på söndagsmorgonen när han stod ute på gården och bevittnade räddningsarbetet: 

– Det är någon som tänt på en massa bildäck utanför huset. Det fick fart ordentligt och bildäck tänds inte så lätt, så de måste ha gjort det med avsikt.

Nu misstänker polisen att det kan vara samma person eller personer som ligger bakom alla tre bränderna.

– Att de inträffat så nära varandra med så kort tidsmellanrum gör att det känns som en rimlig arbetshyptes att det finns ett samband, säger Stefan Edin. 

Alla tre händerna rubriceras som mordbrand. Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig med vittnesuppgifter.

– Har man sett något misstänksamt i samband med händelserna ser vi gärna att man hör av sig. Det är bättre att vi får in för många tips än för få, säger Stefan Edin.  

Polisen går att ni på telefonnummer 114 14. 

Mer läsning

Annons