Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre band invigde ULK

Annons
Tre band invigde ULK

Med två lokala band och ett väl etablerat metalband från Sundsvall invigdes ULK under fredagskvällen. ULK är Härnösands nya rockklubb med lokaler på Kåken, Ungdomens hus.

- ULK är ingen ungdomsgård. Det är en rockförening, men avsedd för ungdomar i först hand. Det är vi vuxna som möjliggör verksamheten, säger Lars Gullberg från ULK.

Inom ULK betonar man de lokala grupperna, och detta märkets under premiären där de lokala banden Lemon och Sunaglare värmde upp för etablerade Left Hand Solution från Sundsvall.

- Det här är en lokal som verkligen behövs i Härnösand. För vår del är det andra gången på tio år som vi spelar här. Härnösand har ju inte haft någon riktig rockscen, menar medlemmarna i Left Hand Solution.

Gruppen, som består av Janne Wiklund, gitarr, Erik Barthold, trummor, Peter Selin, bas och Maria Holmberg, sång, har släppt ett par uppmärksammade album och har bland annat framträtt på Hultfredsfestivalen och i Tyskland.

ULK kommer framför allt att satsa på oetablerade band men även mer namnkunniga grupper kommer att återfinnas på scenen om turnéplan och prislapp passar.

- Vi vill skapa en rockscen i Härnösand där vi vill bygga på det lilla, lokala och oetablerade. Vi tar ett år i taget och ger en prognos då, säger Lars Gullberg.Åke DahlbäckTungt premiärband

Left Hand Solution bjöd på blytung metal när ULK invigdes under fredagskvällen.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons