Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffpunkten flyttar till Torsvik

Annons
Träffpunkten

flyttar till Torsvik

Nu försvinner Träffpunkten från Härnön. Träffpunkten som är ett led i öppenvården för psykiskt handikappade har funnits i Härnösand sedan 1986. Nu avvecklar man sin lokal på ön och verksamheten flyttar över till Torsvik.

-En i personalen följer med och ser till så att det blir kontinuitet i verksamheten, säger Erik Häggblom, enhetschef på Vård och omsorgsförvaltningen och ansvarig tjänsteman för bland annat Träffpunkten.

Flyttningen är ett led i den besparing som pågår inom Vård och omsorgsförvaltningen och idéerna idéerna om att förändra Träffpunkten har kommunen jobbat med under knappt ett års tid-.

Träffpunkten skulle enligt de ursprungliga planerna inleda ett nära samarbete med Fiskekroken. Dessutom skulle verksamhet förläggas i närheten av Fiskekrokens vid Södra vägen.

Men de personer som besöker Träffpunkten ansåg inte att det var en bra lösning. Detta därför att problemen är av en annan dignitet för de som regelbundet besöker Fiskekrokens verksamhet.

- Vi kommer även i den här lösningen att ha ett samarbete med Fiskekroken.

Det här ska enligt Erik Häggblom inte vara negativt för de personer som besöker Träffpunkten idag.

-I stället ska vi arbeta med att utveckla verksamheten bland annat när det gäller reahabilitering. Och eftersom en i den gamla personalen följer med till Torsvik så får vi kontinuitet .

Flyttningen från de nuvarande lokerna börjar efter helgerna.

-Någon gång i mitten av februari är vi helt klara med flyttbestyren och verksamheten ska börja fungera fullt ut igen, säger Erik Häggblom.

. Verksamheten startades för att de som lider av psykisk ohälsa skulle få komma ut och ha en social samvaro. I dag är det en grupp på 25 personer som träffas för att umgås. Ofta åker de på utflykter eller pysslar och lagar mat.

Lägenheten där Träffpunkten håller till slukar 12 000 kronor i månaden. Det funnits två anställda med totalt 1,75 procents tjänst som nu minskas till en heltidstjänst med backning från de som nu jobbar på Torsvik.

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons