Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torkel Selin uppträder på hemmaplan

/

30 år som artist. Nu gör Torkel Selin en av sina sällsynta spelningar på hemmaplan i Härnösand. På söndag är det dags för att spela i teaterns foajé, en plats där han redan har publikrekordet.

Annons

– Så många får man inte längre ta in. Så rekordet lär står sig, säger Torkel Selin.

Torkel Selin har i 30 års tid arbetat professionellt som sångare. Från början fanns det flera i branschen som till exempel Artur Eriksson, Jan Sparring, Mia Marianne och Per Philip men nu är de få som turnerar med kristna sånger.

– Det finns de som tror att publiken minskar bara för att jag oftast spelar för en lite äldre publik. Men så är det inte. Det kommer hela tiden nya intresserade och jag kan vara lycklig att locka till mig publik.

Från början var det samarbetet med Sone Banger som fick publiken att komma.

– Men nu kommer de av andra skäl, säger Torkel Selin och berättar hur man lyckats locka hela 150 personer till en spelning i Enångers kyrka.

Så länge han har fullt i sin kalender tänker han fortsätta trots att han nästa år fyller pensionär. Nu väntar först en turné med Erikshjälpen och i mars blir det Göteborg och Norge. I april åker han på en annan Norgeturné denna gång i Tröndelag. I maj blir det Västerbotten och Småland. I midsommar väntar Grundsunda och i juli Småland.

– Det gör att den Finlandsturné som folk vill att jag ska göra måste skjutas upp.

Torkel Selin har mellan 80 och 90 speldagar per år. Han turnerar med husbil och har gjort så sedan 1987 och är nu inne på den nionde husbilen.

– Det är så mycket som jag mäktar med. Sedan tillkommer skivinspelningar och tid för att skriva ny musik.

Nitton skivor har han gjort och alla med en blandning av andras material och egna låtar.

– Min plan är att som tjugonde skiva ge ut enbart eget material. Om inte annat för min egen skull.

Mer läsning

Annons