Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar blev lurade på familjens guldföremål

Annons
Tjuvar blev lurade på familjens guldföremål

När makarna Erling och Hjördis Wall på Hammarvägen i Älandsbro kom hem vid tolvtiden i går, och gick in i sitt kära hem, såg de direkt att det var nåt som inte stämde.

- Det låg pengar på golvet, och inte brukar vi slänga pengar efter oss, suckar Hjördis.

Det tog ett par sekunder till innan sanningen gick upp för dem - de hade drabbats av inbrott i sin villa, träffats i mellangärdet av en oerhörd integritetskränkning.

- Titta. Innehållet i garderoberna i sovrummet har dragits ut på golvet. Bokhyllans luckor i vardagsrummet står på vid gavel. Vartenda rum och skåp har sökts igenom, till och med källarvåningen har genomsökts, säger Hjördis Wall.

Två stycken digitalboxar har stulits. En börs i sovrummet har länsats på pengar som ägs av ett spelgäng som består av Hjördis och hennes väninnor. En spargris har länsats på runt 800 kronor.

Maken Erling är rent ut sagt förbannad.

- Man känner sig maktlös. Vad f-n ska man göra åt sånt här!?

Ett källarfönster inne i det inglasade uterummet är uppbrutet och står på vid gavel, men det var även altandörren. Det troliga är att tjuvarna planerade en större rensning inne i villan men blev skrämda, kanske av grannarna som bor tätt intill.

Tappade pengar på sängen inne i sovrummet och på golvet i vardagsrum och hall tyder på det.

Nu hade familjen Wall varit förutseende nog att gömma sina guldföremål innan man åkte hemifrån. Där blev tjuvarna i alla fall lurade.

Polisen hoppas på fingeravtryck på en vinflaska som lämnades kvar innanför altandörren. Fingeravtryck hittades direkt på flaskan.

Ett annat villainbrott i närheten, på Nämndemansvägen, sätts i samband med det på Hammarvägen.

- Det har försvunnit en del guldföremål, en mobiltelefon, spargrisar har tömts och kåken har genomsökts. Jag tror inte att det är några skolgossar direkt som varit i farten, säger kriminalinspektör Tore Forssén.

I Västby, Ramvik, har det varit inbrott i en sjöbod. Där har det stulits en toalett - en modern version som skiljer på kiss och bajs, samt två elelement.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons