Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio nya jobb till Härnösand

/
  • Här på Ludvig Nordströms gata flyttar Migrationsverket in med sin verksamhet. Det betyder tio nya arbetstillfällen i Härnösand.

Migrationsverket flyttar till större lokaler.

Annons

Om en dryg månad flyttar de in i en fastighet på Östanbäcken. Det betyder tio nya arbetstillfällen.

– En bra lösning för oss, säger Karl-Gunnar Holmström som är teamledare hos Migrationsverket.

Kontor finns sedan förut. Först låg det på Volontärvägen i anslutning till flyktingboendet och i dag ligger det på Holmgatan på Kronholmen.

Nu ska Migrationsverket utöka och behöver administrativa lokaler som rymmer plats för sju till tio anställda.

– Vi har mottagningskontor på många ställen. I Härnösand har vi tänkt jobba mer myndighetsmässigt i processerna som har med sociala frågor, boende och ekonomi att göra.

Härnösands kommun har varit aktiva i processen och Härnösandshus vd Göran Albertsson är glad över att man har nått i mål.

– Det är mycket positivt och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger han.

Värt att notera är att Migrationsverket flyttar en del av Sundsvallskontoret till Härnösand.

I den aktuella lokalen har försäkringsbolaget Dina Försäkringar tidigare huserat. De har flyttat sin verksamhet till en mindre lokal i Torsvik efter ett beslut om att flytta en del av verksamheten till Sollefteå.

Härnösand är en av de kommuner som har tagit emot många flyktingar I dag finns omkring 500 asylsökande i kommunen, varav många från Syrien och Eritrea.

– När det gäller själva asylprövningen kommer den att skötas från annan ort. Satsningen kan ses som en avlastning till vårt kontor i Sundsvall där vi har en stor arbetsbelastning.

Den aktuella lokalen kommer nu att genomgå en anpassning till den nya verksamheten, ett arbete som ska vara klart i slutet av februari.

Mer läsning

Annons