Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio får slutaefter konkurs

Annons
Tio får sluta

efter konkurs

Östmans Måleri & Lack AB i Härnösand har försatts i konkurs, och alla tio anställda, med ägarparet inräknat, har sagts upp av konkursförvaltaren Alf Bolin.

- Det sker med automatik i samband med konkursutbrottet, säger Alf Bolin, som dock har visst hopp om att kunna göra en rekonstruktion. I vart fall driver han företaget vidare en tid.

- Nästa vecka annonseras företaget ut, och då är det fritt fram att lägga anbud på hela eller delar av företaget. Helst hela, naturligtvis.

Hur ser det ekonomiska ut?

- Vet inte riktigt ännu, men kundfordringarna uppgår till knappt en miljon medan lager och inventarier värderas till i runda tal 300 000 kronor.

På torsdagen sades sex personer upp. En anställd slutade redan i januari på grund av arbetsbrist. Två anställda var redan uppsagda till den 25 februari innan konkursen var ett faktum.

- Till detta ska då läggas ägarparet.

Konkurrensen krymper ytterligare i Härnösand om inte konkursförvaltaren lyckas med att rekonstruera företaget. Det var inte länge sedan ett annat Härnösandsmåleri gick i konkurs, och på senare tid har exempelvis ett måleriföretag från Ådalen tagit för sig allt mer på Härnösandsmarknaden.

Alf Bolin är dock optimistisk:

- Det finns värre problem än det här.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons