Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikföretagens jakt på personal: "Kompetensförsörjning är en överlevnadsfråga"

Höga Kusten Industrigrupp inleder ett 3‐årigt projekt inom kompetensförsörjning och rekrytering. Spännande teknikjobb och naturen i området ska marknadsföra regionen som en intressant arbetsmarknad för ingenjörer.

Annons

Mia Wester och Malte Frisk har nut fått klartecken till  ett 3‐årigt projekt inom kompetensförsörjning och rekrytering hos teknikföretagen i Höga Kusten.

– Kompetensförsörjning är en överlevnadsfråga. Att hitta och attrahera högutbildad teknisk kompetens är en av flera viktiga framgångsfaktorer för att företagen i regionen ska utvecklas. Den stora uppslutningen av företag är ett bevis på behovet, säger Malte Frisk, ordförande i Höga Kustens Industrigrupp som leder projektets styrgrupp.

Läs mer: Så ska blivande ingenjörer lockas till länet

Höga Kusten Industrigrupp har idag över 30 medlemsföretag som bland annat samverkar kring rekrytering och marknadsföring. Ett viktigt uppdrag är att säkerställa högre teknisk kompetens. Efter en förstudie fick föreningen klartecken att starta ett större projekt.

– Det har funnits en drivkraft att skapa ett gemensamt projekt för att marknadsföra Höga Kusten som en attraktiv arbetsmarknadsregion. Projektet gör det möjligt att prova olika idéer och skapa rutiner för en långsiktig samverkan mellan teknikföretag i regionen, säger Mia Wester, projektledare.

Mer läsning

Annons