Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxibråk om p-platserna – "Någon har inte tänkt till"

/

Max en kvarts parkering gäller för taxi vid Härnösand central.

Annons

På fredagen flyttar Taxi Härnösand in i nya lokaler i Härnösand central. Men deras bilar får bara stå parkerade i 15 minuter på den nya parkeringsplatsen.

– Någon på kommunen har inte tänkt till, säger Hans Edin, platschef på Taxi Härnösand.

Taxi Härnösand har tagit ett strategiskt beslut att flytta från Spiranhuset till ett mer centralt läge närmare tågen och bussarna. Så långt har allt varit frid och fröjd.

Nu är P-skyltarna på plats och fyra p-platser närmast entrén till Härnösand central är uppmärkta med taxi. Men under P-märket står det 15 minuter.

– Jag utgick från att det måste vara ett fel och tog kontakt med kommunen. Men där verkar alla hänvisa till varandra. För vår del blir det lite omständigt eftersom det periodvis, framförallt nattetid, är lite med körning. Då tvingas våra förare flytta bilen efter 15 minuter för att inte riskera en p-bot, säger Hans Edin.

Staffan Gilliusson, projektledare på kommunen, har inga planer på att ändra skyltningen.

– Varför skulle vi det, säger han. De fyra aktuella p-platserna är avsedda för all taxitrafik, det finns ju andra än Taxi Härnösand som driver kollektivtrafik.

De taxiförare som känner sig osäkra hänvisas till parkeringsområdet i nordlig riktning där allmänheten också kan parkera.

– Taxi Härnösand har faktiskt hyrt elva platser norr om stationshuset där de kan stå hela dygnet, säger Staffan Giliusson.

Men Hans Edin köper inte den förklaringen. Han tycker att det borde vara en självklarhet att hyresgästerna i centralen har p-platser nära sina lokaler, det gäller även för Frasses.

– Den frågan ska du ställa till kommunstyrelsen som äger fastigheten. Vårt uppdrag har varit att skapa en bra trafikmiljö. Det tycker vi att vi har gjort, säger Staffan Gilliusson..

– Då skulle man aldrig ha satt upp skylten med 15 minuter, säger Hans Edin.

Förvaltningschef Göran Andersson är kommunstyrelsens ombud i fastigheten Härnösand central. Vi sökte honom för en kommentar. Men han var upptagen av ett sammanträde på torsdagen.

Mer läsning

Annons