Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taklagsfest för nytt kök

/

På lördagen hade föräldrakooperativet Stormhatten i Härnösand nyinvigning av sitt kök. Det firades med taklagsfest.

Annons

Föräldrakooperativet Stormhatten har funnits i Härnösand sedan år 1987 och är ett av fyra föräldrakooperativ som finns i staden.

Totalt finns det plats för 23 barn i huset och dessa är uppdelade i två grupper efter ålder. Kooperativet har en natur- och miljöprofil och i köket lagas till störst del ekologisk mat. Det finns fyra anställda förskollärare och alltid en förälder på plats under dagarna.

Ledare för ombyggnationen var kocken Ulrika Strindin tillsammans med föreningens ekonomichef Niklas Dahlgren.

– Allt började med att vi fick en anmärkning på bland annat bänkarna i köket och då bestämde vi oss för att göra om allt på samma gång, förklarar Niklas Dahlgren.

I kooperativet finns ungefär 32 föräldrar totalt och alla dessa delades in i två arbetsgrupper: en grupp som röjde ut det gamla köket och en grupp som ställde i ordning det nya.

Kocken Ulrika Strindin som har jobbat på Stormhatten i närmare sju år fick rita upp det nya köket efter sina behov.

– Vi bestämde oss för att göra så mycket som möjligt av renoveringen (och som var lagligt) själva, fortsätter Niklas Dahlgren.

En taklagsfest är en traditionell fest som har sitt ursprung i att man förr tog hjälp av sina grannar för att bygga upp sitt hus, och att man sedan tackade dessa genom att bjuda över alla på fest när bygget var klart. Och det är den kollektiva andan föräldrakooperativet Stormhatten vill värna om.

– Det som är det absolut roligaste med det här är att vi verkligen har gjort det tillsammans, tar föräldern Johan Lagås vid.

Mer läsning

Annons