Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för vetenskapligt äventyr

Annons
Succé för vetenskapligt äventyr

Technichus i Härnösand har fått en kanonstart.

Det är ingen överdrift att betygsätta detta vetenskapliga äventyr som en stor succé.

Technichus smygstartade den 30 maj i fjol men den officiella invigningen med Kungen i spetsen var den 4 oktober. Det finns följaktligen ingen statistik att jämföra med, men det finns en vision.

- Vår målsättning är att ha 30000 besökare om året. Nu har vi haft 22000 på sju månader, säger Lizzie Stener.

Det motsvarar runt 40000 besökare om året. Nu kan det givetvis vara mycket nyhetens behag samtidigt som man legat lågt med marknadsföringen. Det har liksom inte behövts.

- Den stora anstormningen kom i samband med den officiella invigningen i oktober. Det är ganska kort tid och jag tror att vi kan fortsätta på den inslagna linjen, säger Technichus vd, Stefan Olofsson.

Technichus i Härnösand har ett stort upptagningsområde. Förutom länets alla kommuner även Jämtland och norra Hälsingland.

Man är ensam på arenan i den här delen av landet, men ska nu även locka folk från när och fjärran.

- Vi tänker inleda ett samarbete med bussföretag över hela landet som har vägarna förbi. Då passar det utmärkt att äta en lunch här och samtidigt uppleva det som finns, säger Stefan Olofsson.

Och i marknadsföringen ingår en kontinuerlig annonsering i tre till fem dagstidningar en gång i veckan året om. Detta i samklang med andra offentliga sevärdheter i kommunen.

- I annonserna hälsas man givetvis välkommen till Technichus samt Länsmuseet, Konsthallen, Teatern, Sambiblioteket, Norrdans och Landsarkivet, räknar Lilliann Gilmark upp.

Faktum är att trycket blivit ganska hårt på Technichus med företagsfester, konferenser och många skolklasser på besök. På kvällstid är lokalerna ofta abonnerade, och då erbjuds - vid varje enskilt tillfälle - även fullständiga rättigheter för slutna sällskap.

- Vi tänker dock söka ett stadigt tillstånd eftersom det blir så mycket bök med papper. Myndigheterna har inget emot det, säger Lilliann.

Lizzie Stener får sammanfatta Technichus fina start.

- Vi är glada, vi är jättenöjda, speciellt med att så många utsocknes har kommit hit. Sundsvallsborna har verkligen visat intresse, säger hon.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons