Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort mediauppbåd följde Ferenc till kommunledningen

Annons
Stort mediauppbåd följde Ferenc till kommunledningen

Det var stor medieanstormning i Härnösands rådhus på tisdagseftermiddagen då frälsningssoldat Ferenc Szeplaky lämnade in en ny skrivelse till kommunledningen.

Där proklamerar han bland annat att han på torsdagen räknar med att starta en hungerstrejk till förmån för att André Lockner ska få arbete i Sundsvall.

En strejk som inte Ferenc Szeplaky räknar med skall vara nödvändig att genomföra eftersom han är helt övertygad om att frågan kommer att lösa sig relativt snabbt.

- Det brukar inte gå så lång tid innan de ändrar sig. Men jag kanske måste hålla på upp till 20, 25 timmar, säger frälsningssoldat Ferenc Szeplaky till Tidningen.

Han är övertygad om att kommunen kommer att ge med sig och gå med på de krav som André Lockner nu ställer.

Till överlämnandet av skrivelsen hade en lång rad media inbjudits förutom lokala och regionala media också bland annat företrädare för Sveriges Radio i Stockholm.

Ferenc Szeplaky avvaktade också sent anlända TV 4 innan han lämnade in sin skrivelse där han förklarar att kommunen kommer att ge André Lockner platsen i Sundsvall.

Kommunstyrelsens vice ordförande Catrine Renhström och Ann-Christine Myrgren fanns på plats i Rådhuset för att ta emot den skrivelse som Szeplaky nu lämnade in.

Men kommunstyrelsens ordförande Ingvar Wiklund prioriterade andra arbetsuppgifter. Ferenc Szeplaky var mycket irriterad över att kommunalrådet Ingvar Wiklund prioriterade näringslivsaktiviteter framför att ta emot denna skrivelse.

- Enligt Guds lagar skall de styrande ta hand om den fattiga svage och främlingen. Detta är kommunens första uppgift, påpekar Ferenc Szeplaky som ifrågasätter att kommunen ger bidrag bland annat till Botnia Link men inte till André Lockner.

Ingvar Wiklund var beredd att ta emot besöket under dagen.

- Jag kunde prioritera om så att jag kunde ta emot besöket fram till 09.40, men den tiden passade inte.

- Jag kunde inte ändra min dag mer med så pass kort varsel eftersom jag var värd för ett näringslivsbesök från Stockholm, men nu har jag läst brevet, säger Ingvar Wiklund.

Vare sig Catrine Rehnström eller Ann-Christine Myrgren räknar dock med att kommunen kommer att ge efter för deras krav.

-Vi är villiga att ta en diskussion med föräldrarna för att försöka hitta lösningar, säger Ann-Christine Myrgren.

Något som Catrine Rehnström instämmer i.

-Vi har dock ingen möjlighet att placera honom i Sundsvall.

Ferenc Szeplaky påpekar i skrivelsen att han i bön fått ett budskap från Gud. Och det är Guds ord han nu förmedlar. Därför vänder han sig nu direkt till Ingvar Wiklund.

- Om inte kommunen fattar detta beslut så kommer Herren Jesus att ta makten ifrån dig och du kommer att ta många med dig.lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons