Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora problem efter olycka på E4

/

All trafik leds om efter att en tankbil körde in i vajerräcket på E4. Lång lastbilskö på E4. På omledningsvägen inträffade ytterligare en olycka.

Annons

På måndagen, vid 9-tiden inträffade en olycka i södergående körrikning på E4 mellan Överdal och Utansjö.

En tankbil ska ha kört in i vajerräcket, och etanol har läckt ut.

Vid 10.15-tiden är det fortfarande totalstopp i det södergående körfältet, och räddningsarbetet pågår för fullt. Bland annat finns en saneringsbil på plats.

Läs också: Jag har stått i bilkön sedan halv elva 

Klockan 10.35: Både den norrgående- och den södergående trafiken leds om. Detta på grund av explosionsrisk vid saneringsarbetet. Polisen: "Etanol är lättantändligt."

Klockan 11.10: Räddningstjänst på plats uppger att man nu väntar på en bil från Ö-vik för att tanka över etanolen från den krockade tankbilen. Även en bärgare är på väg till platsen. Räddningstjänsten uppger att olycksplatsen är säkrad, men beräknar att sanerings- och räddningsarbetet kommer att pågå i ytterligare fyra timmar, alltså fram till 15-16-tiden på måndagen.

Klockan 12.00: En lastbil har kört i diket på en av omledningsvägarna. Det är nu totalstopp för all södergående trafik. Enligt polisen beräknas vägen åter vara öppen för trafik vid 12.30-tiden.

Klockan 12.30: Då den omledningsvägen, på den gamla E4 inte klarar av tung trafik har det bildats långa lastbilsköer vid Högakustenbron. Det var också helt stopp för den södergående trafiken. Detta efter att en lastbil på omledningsvägen har kört i diket. Vägen beräknas åter vara öppen för trafik vid 12.30-tiden. Etanol har läckt ut. Sanerings- och bärgningsarbetet beräknas pågå till 15-16-tiden på måndagseftermiddagen

Enligt trafikinformationen bör all tung södergående trafik stanna norr om Högakustenbron i väntan på en alternativ väg.

Klockan 12.50: På E4 mellan Trafikplats Mörtsal (245) och Trafikplats Utansjö (244), i riktning mot Härnösand är det stora problem. Flera lastbilar har fått stopp på E4 strax söder om Högakustenbron i södergående fil.

Klockan 13.21: Polisen har precis släppt på trafiken i båda riktningar via den gamla E4. Det är oklart när trafiken släpps på igen. Polisen manar till försiktighet, särskilt till den tunga trafiken.

– Vägen är inte anpassad för de här trafikmängderna så det gäller att ta det försiktigt, säger Christer Hald vid polisen i Västernorrland.

Klockan 15.23: Gällande stoppet längs E4 söder om Höga Kusten-bron uppger Trafikverket att vägen är öppen igen. 

Klockan 17.00: En trafikolycka har inträffat på E4 söder om Härnösand. Enligt SOS Alarm rör det sig om en singelolycka i södergående riktning vid Kittjärn.

Klockan 18:03: En person har förts med ambulans till sjukhus efter trafikolyckan söder om Härnösand, uppger SOS Alarm. Polisen uppger att bärgningen av bilen som voltade är slutförd och att trafiken flyter normalt igen. Den person som fördes med ambulans till sjukhus skadades lindrigt. Hästarna som uppges befinna sig på E4 i området mellan Bjästa och Docksta har ännu inte fångats in, uppger Mats Rasmusson, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Klockan 21.58: En ny singelolycka inträffade på E4 vid Kittjärn söder om Härnösand. Enligt initiala uppgifter verkade ingen person ha skadats och trafiken påverkades inte i någon större utsträckning. 

Klockan 23.22: Enligt polisen orsakades trafikolyckan vid Kittjärn av två hål i vägen. Det största mäter 1,5 meter i diameter och är cirka 10 cm djupt. Trafikverket har informerats och uppges ha skickat personal för att åtgärda skadorna. 

Mer läsning

Annons