Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor konferens om lärande via Internet

Annons
Stor konferens om lärande via Internet

Hela utbildningssverige och fler internationella experter på distansundervisning via Internet finns nu på plats i Härnösand på en stor konferens om hur utbildning ska spridas via så kallad e-learning.

"Flexmöten" heter konferensen som samlat drygt 250 deltagare och arrangeras av Nationellt centrum för flexibelt lärande (CFL) och Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen).

För nybildade CFL är det en slags "avsparks"-konferens.

- Konferensen är unik då den har ungefär lika många deltagare från de tre olika sektorer som jobbar med ett framtida web-baserat lärarande, säger Anneli Avenäs från CFL. Det gäller vuxendelen som representeras av CFL, högskolan med Nätverksuniversitetet och folkbildningen ute i kommunerna.

Första konferensdagen igår på Teatern i Härnösand hade temat "Behovet av utbildning för alla".

Där talade bland annat Erwin Wagner från European Distance Educational Network i Tyskland om utbildarnas ansvar i det livslånga lärandet.

Hans-Inge Persson, generaldirektör för CFL, tryckte på distansutbildningens betydelse för kompetensutvecklingen inom företagen.

- Kan man vidareutbilda sig från jobbet eller från hemmet blir kostnaden för företagen och den enskilde inte lika stora, säger han.

Konferensen fortsätter idag med "lösningen - förebilder inom praktik och projekt" där bland annat Gilly Salmon från Open University i England medverkar. Dagens upptas sedan till stor del av en mängd parallella seminarier.

När konferensen avslutas i morgon koncentrerar man sig på olika framtidsfrågor och den avslutas med en paneldiskussion som inleds av statssekreterare Johnny Nilsson på utbildningsdepartementet.

I samband med konferensen finns det också utställare från myndigheter och företag i teaterns foajé.

Hans-Inge Persson sammanfattar konferensens främsta syfte:

- Den är till för att människor ska mötas och att alla ska bli stimulerade i sitt fortsatta arbete.

Leif Åhman

0611-55 48 2

leif.ahman@tidningen.to

Mer läsning

Annons