Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig Valborg

Annons
Stökig Valborg

Valborgsmässofirandet innebar en rad ingripanden från Härnösandspolisen med anledning av överförfriskade ungdomar. I spåren efter festande vid Gådeåbro fick en del soptunnor, brevlådor och trafikskyltar påhälsning med slag och sparkar, och under natten fick närpolisen avstyra gängbråk i centrum.

- Vi har några ungdomsgäng som råkar i luven på varandra när de möts. När vi visar oss blir det lugnt, berättar polisen.

Natten mellan valborgsmässoaftonen och första maj fick polisen hjälpa ett antal yngre att komma hem, och då hämtades en femtonårig flicka av sina föräldrar på stationen. Hon omhändertogs klockan 23.50 i samband att polisen skulle ta ifrån flickan hennes öl.

- När hon skulle freda sin flaska blev hon aggressiv och slog en polis med knuten näve, en riktig rallarsving. Man kan ju aldrig tro att en ung tjej skulle försöka dela ut en dansk skalle, sammanfattar två poliser händelsen.

Flickan, född 1986, är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Senare under natten slog klottervandaler till mot en lastbil parkerad på kajen samt McDonalds som fick väggar och fönster nersprayade.

- Vi har tvättat rutorna, och fått bort allt. Men väggen får vi nog måla om. Det är synd, för kostnaden måste vi från de medel som vi brukar avsätta till sponsring, bland annat av ungdomsidrott. Så klottrarna förstör för sig själva och andra ungdomar i stan. Det är fel att skattemedel ska gå till att tvätta skulpturer. De borde kunna gå till ungdomsevenemang i stället, menar Göran Kejerhag.Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons